“  We hebben vorige week 4 songs opgenomen. Kwaliteit van de mix is echt heel erg goed en de prijs ook. Absoluut een aanbeveling!  ”


Kasper Zandvliet
drummer van The Red Maddies
“  Altijd met veel plezier voice-overs voor Haarlem 105 opgenomen. Wanneer je bij Jeroen komt weet je zeker dat alles op tijd gemixed en klaar voor uitzenden is. Een echte aanrader!!  ”


Barbara Labrie
Professioneel Stemacteur
“  Jeroen heeft voor mij twee keer op rij een uitstekende, gedetailleerde en goed uitgebalanceerde geluidsopname gemaakt van een live opera uitvoering in de Haarlemse lichtfabriek.  ”


Theo Muffels
“  Wij hadden ontzettende haast met het maken van een voice-over voor onze bedrijfsanimatie. Jeroen heeft ons zeer snel geholpen en onze eigen medewerker die het zou inspreken voortreffelijk begeleid. Aanrader!  ”


Ton Oosterwijk
 

Magisch geluid

"voodoo" is een verwijzing naar mystiek en magie, "vox" is latijn voor stem of geluid.
HOME  /  OVER MIJ  /  DE EIGENAAR

wie is Jeroen rikkers?

Mijn liefde voor muziek was al vroeg aanwezig. Toen ik een jaar of 8 was kreeg ik een tweedehands platenspeler en een stapeltje platen die van mijn moeder waren geweest. Eén van die platen was een dubbel lp getiteld
'5 jaar hits' van Boudewijn de Groot.


Die plaat heb ik helemaal grijs gedraaid, liggend op het tapijt in mijn kamer en starend naar de naald in de groef. Dit is één van mijn sterkste jeugdherinneringen, zo krachtig kan muziek zijn om emoties op te roepen.

Mijn eerste aanraking met een muziekinstrument was een mondharmonica die ik voor sinterklaar kreeg op de basisschool waar ik toen op zat. Ik heb geen idee wie heeft bedacht dat dat een leuk cadeau voor mij zou zijn maar het was absoluut een schot in de roos. Binnen korte tijd had ik een eigen notenschrift bedacht en kon ik tijdens speciale gelegenheden mijn (ongetwijfeld niet om aan te horen) composities aan de familie laten horen.

In de eerste klas middelbare school had ik samen met een klasgenoot het idee opgevat om een drive-inn show te beginnen. Dit is een dure term voor iemand die met zijn eigen geluidsspullen muziek (toen nog cd's) komt draaien op feestjes. Elke euro die ik verdiende met mijn krantewijk werd in nieuwe cd's en apparatuur gestopt. Ik denk niet dat we ooit winst hebben gemaakt.


Hoogtepunt was de aanschaf van mijn eerste echte mengtafel, een b-merk 6 kanaals dj mixer die het letterlijk meer dan 10 jaar lang heeft gedaan en het schokkende bedrag van 600 gulden heeft gekost.

Draaien als DJ maar vooral het verzamelen van audio apparatuur was een perfecte combinatie van mijn liefde voor muziek en techniek.

In de vierde klas ben ik voor het eerst achter een drumstel gekropen, in het muzieklokaal stond een oud exemplaar en als onderdeel van de les waren we verplicht een willekeurig instrument te kiezen. Vervolgens moesten we met een groepje een band te vormen en één bestaand nummer 'coveren'. Drummen vond ik direct een fantastische ervaring en hoewel ik nooit heel veel heb geoefend heb ik wel kort in verschillende bandjes gespeeld. Ik drum nu nog steeds en drums opnemen én mixen zijn mijn specialiteit.

Aan het einde van de middelbare school heb ik de electronische muziek ontdekt. Er ging ineens een hele wereld voor me open, geluiden die met geen enkel instrument te maken zijn en geweldige surrealistische 'soundscapes'. Met veel energie ben ik mijn eigen composities gaan maken.


Ik heb zeker 200 nummers gemaakt, langzaam groeiend van heel slecht tot niet onaardig. Eindelijk had ik de perfecte mix gevonden van muziek en techniek, mijn 2 passies. Veel van mijn visie op mixen die ik nu toepas heb ik toen ontwikkeld.

Na een opleiding elektrotechniek die ik (bijna) heb afgemaakt heb ik in 2008 de gok gewaagd en ben ik mijn eigen opnamestudio begonnen. Ik hoop het plezier wat ik nog elke dag beleef aan muziek en geluid over te kunnen brengen op iedereen die bij mij binnen komt lopen.